Christls Nyhetsbrev augusti 2017

mailtopp

Nyhetsbrev Augusti 2017

Kära vänner av Kretsloppshuset

Ni har inte fått något nyhetsbrev sedan april och jag (Christl) kan meddela att detta framför allt beror på det faktum att vi haft en sommar som nog får betecknas som en rekordsommar för Kretsis, med mängder av gäster dag efter dag. Vädret har bjudit på många lågtryck denna sommar och ingen speciell värme, men oj vilket högtryck det varit i köket, i bakrummet, i disken, ja i alla led bakom kulisserna! Där fick alla sina fiskar varma kan jag lova!! Ann-Christine har styrt upp allt och alla dag efter dag med lugn trygghet och stenkoll på varenda detalj. Annars skulle det nog inte gått att klara! Men belöningen är att gäster njuter överallt i trädgården och inne, går runt och hälsar på hos hönsen och i rosenträdgården. Och så suger vi åt oss av all beröm vi får! Så roligt att det är så många gäster som förstår hur mycket jobb och ansträngning som ligger bakom allt när man vill hålla en så hög nivå som vi på Kretsis.

En rad projekt ute har hunnits med i år, mycket tack vare lite extra resurser på personalfronten, där vi i år har förstärkning av bl a Roman och Shinash. På så sätt kunde hönsen få en ny sommarhage som omslutar både en stor komposthög, en kulle med en djungel av rosenbuskar och stora granar som bildar ett perfekt skydd mot sol och regn. Trivseln är utan tvekan på topp och många besökare har glatt sig åt hönsen i år. Och denna vecka kom en liten bonus och överraskning: en höna hade smugit sig undan i "rosendjungeln" och fått 3 små söta kycklingar som hon nu introducerar i konsten att leva gott som höna :)

Och äntligen växer en ny köksträdgård fram, efterlängtat sedan många år! Det är rejäla odlingslådor som ska hålla i många år och underlätta för den lilla odling vi har. Det är ju så att vi inte på egen hand kan odla de stora kvantiteterna av grönsaker som behövs i vårt kök. Det vi kan göra är att få fram "guldkanten" för restaurangen och mathantverket, alltså det där lilla extra som blir så gott och fint när det kan hämtas helt färskt från den egna täppan: örter, ätbara blommor, lite sockerärter, kvanne, rabarber, jordgubbar, smultron, bönor, vackra salladsblad, roliga rädisor, lite annorlunda squash, dill, persilja och gräslök. Åh vad roligt det ska bli att få så och plantera nästa vår :)

          Här kör Shinash jord och flis till nya odlingslandet.
 

Denna sommar har vi också på egen hand försökt oss på lite växthusodling.
Det har ju varit så kallt, så tomaterna är sena och vi hoppas på lite värme så att karten
omvandlas till efterlängtade delikatesser. 
Just nu byter vi tak på vårt lilla timmerhus som står alldeles intill Kretsloppshuset. Det vackra gamla taket med takspån läckte som ett såll, så det fanns inget annat att göra. Titta så vackert det var.....Nu står vi inför nästsista veckan med våra sommartider, det vill säga öppet tisdag - söndag kl 11-16.
Från och med september gäller åter torsdag - söndag kl 11-16.

Kommande lördag, den 26 augusti kl 11-16 har vi vår 
SKÖRDEMARKNAD

Det kommer att finnas en yppig skördebuffé så klart, men även ett utekök där det ska serveras pulled pork med äppelchutney och annat gott till. Givetvis mackor och goda kakor som vanligt också. Och dagen till ära sätter vi även fart på våffeljärnet :)
Ni som längtar efter Bellini, gjort på våra egna persikor plus Prosecco, med eller utan alkohol - Ni kommer inte bli besvikna :) :) :)
Säsongens grönsaker från Ås Trädgård finns att köpa, honung från bikuporna bakom Kretsloppshuset, bröd från Frejas Bakeri, ost från Oviken, våra egna vindruvor och ägg, samt pelargonsticklingar och en och annan rotad pelargon från vår fina pelargonsamling på cirka 30 olika sorter som vi fått av Kretsloppshusets vän Lena i början av året. 

Vi vill avsluta med en fin bild från förra årets skördemarknad
och önskar Er som vanligt varmt välkomna .....
...... till vårt gröna sköna hus mitt i Mörsil!

Christl & Felicia & Ann-Christine

 

ÖPPETTIDER:
Just nu tisdag - söndag kl 11-16
Från september torsdag-söndag kl 11-16

   
www.kretsloppshuset.com
| Kontakt | Facebook | Instagram | Tripadvisor