Christl nyhetsbrev februari 2018

mailtopp

Februari 2018

Kära vänner av Kretsloppshuset


 

Ja - jösses vilken vinter vi har!!

Så här mycket snö att tampas med har vi inte sett på år och dag! Vår gamla lilla traktor får slita mycket mer än den egentligen klarar och Sven-Olof, Snotte och Roman hjälps åt att röja, skotta, slunga den vita härligheten från parkeringar, infarter, ingångar och tak. Nu börjar vi faktiskt tycka att det är alldeles tillräckligt! Det är knappt man ser vårt kära "Kretsis" bakom alla snövallar! Men vi finns där i snöhögarna och har öppet som vanligt! 

Öppet torsdag - söndag kl 11-16  
 

Och nu på söndag 18 februari startar vi våra söndagsbruncher:) 

Då vet man att det är vårvinter på gång och om Ni vill njuta av frukost - lunch - middag i ett,
så är det bara att passa på och beställa bord :)Ifall Ni behöver bli lite extra sugen, så kan jag nämna lite smått och gott som alltid finns på våra bruncher:
t ex minst 4 sorters nybakt bröd, våfflor, äggröra och bacon, brietårta, små yoghurtglas med bär och crunch, någon variant av god desert, kallskuret och och och .... Givetvis - men det behöver jag ju inte säga till Er - allt av ekologisk kvalitet och inget annat än helt "hemgjort" i vårt kök. Inga köpta marmelader här inte ;)

Förutom att vårt fokus nu kommer att ligga på bruncherna, som kräver rejäla förberedelser varje vecka, så närmar sig ju påsken. Fettisdagen idag innebär att det är påsk om 6 veckor! Vips så är vi där och som Ni vet, så blir det då alltid extra extra goda och påskiga buféer hos oss, men det hinner jag skriva om i nästa nyhetsbrev.

Innan påsk ska det hinnas med det mesta av omplanteringen av växterna. Pelargonerna har vi börjat med så smått. Alltid lite gruvsamt att köra igång med det "STORA RYCKET", ha ha! Så vi väntar lite till.... Men snart ska ju såjorden fram och de första fröerna petas ner! Vi har köpt in de flesta fröerna inför 2018-års säsong och det som först ska förkultiveras är luktärter, cremevita och jeansblåa!!!! Åååååh vad det ska bli fint - tror och hoppas vi! Ni får se resultatet i våra stora blåa krukor vid huvudingången. Hoppas nu att vi inte lovar för mycket ;)

Vi kan i alla fall meddela att persikoträdet sköter sig och levererar just nu en rosa dröm av blommor! De enda vårrusiga växter förutom persikoträdet är som vanligt fikonträden som visar sina första illgröna pigga blad. Sportloven har börjat denna vecka och vi räknar med mer folk i farten.
Välkomna att stanna till hos oss för att "tanka" både kropp och själ på väg till eller från fjällvärlden.


Men en februaribild från vår trädgård önskar vi Er alla en fin vårvinter
och som alltid varmt välkomna till ......

...... vårt gröna sköna hus mitt i Mörsil!

Christl & Felicia & Ann-Christine


 

ÖPPETTIDER:
torsdag-söndag kl 11-16

www.kretsloppshuset.com
| Kontakt | Facebook | Instagram | Tripadvisor