Påsk-1

CAFÉ & RESTAURANG

2014 09 20 5Köket & bageriet under ledning av Felicia (på bild med ett vackert fat från vår tid med bufféservering:) och Ann-Christine, är Kretsloppshusets hjärta och man kan inte bli annat än lycklig när man känner dofterna från grytor och ugnar och ser vilka underbart vackra och goda rätter och bakverk som skapas. Här gäller högklassiga råvaror av enbart ekologisk kvalitet och så lokalt som möjligt inköpt, vilket för grönsaker förstås är kopplat till vissa årstider och att vi köper och fryser in under säsong. Allt blir sedan varsamt och hantverksmässigt tillagad med kärlek och kunskap - detta är äkta lyx tycker vi :)   

Coronapandemin har gjort att vi ställt om från det som varit Kretsloppshusets koncept i 20 år - nämligen vackra bufféer, eftersom det varit omöjligt att ordna i våra begränsade utrymmen utan trängsel. Men nu försöker vi istället skapa färgsprakande, vackra och goda tallrikar som vi serverar för varje enskild gäst på beställning och detta har snabbt blivit mycket uppskattad! Som "stomme" i menyn finns alltid soppa och paj anpassad efter tillgång på råvaror och alltid med nybakat bröd och färgglad sallad. Sedan kan det förstås variera, men 1-2 ytterligare rätter, ofta någon varmrätt och mer påkostad salladstallrik brukar finnas på menyn. 

Som under alla år gör vi de vackraste och godaste matiga smörgåsarna, serverat med mycket grönt "pynt" och har alltid ett utbud av "gofika" med kakor bakat i huset av de bästa tänkbara råvarorna. För våra yngre gäster steker vi pannkakor av Kretsloppshusets egna ägg och toppar med grädde och bästa jordgubbs-rabarbersylten.

Gott Mörsilvatten serveras väl kyld som dryck och så kan vi stolt erbjuda våra egna drycker av olika sorters lokala bär. Givetvis har vi också fullständiga rättigheter och har ett litet sortiment nogrant utvalda öl- och vinsorter. Vårt kaffe kommer från prisbelönade Åre Kafferosteri. 

Kretsloppshuset är en både vacker och värdig plats för minnesstunder, fester, möten. Tveka inte att kontakta oss för menyförslag och planering. Välkomna!

 

2015 05 31 Morsdag 19

 

 kaffekop

  

Öppettider:

 

Tors-fre-lör-sön

kl 11 - 16

 

 

 

Varmt välkomna

 

 

 

Kniv Gaffel original

Vi har ingen färdig menyplanering som går att lägga ut på t ex hemsidan eller sociala medier. Skälet är att vi anpassar menyn från vecka till vecka och dag till dag efter tillgång på råvaror, åtgången av mat i restaurangen, rätter tas bort eller läggs till allteftersom behov uppstår. På så sätt kan vi ta vara på råvarorna och eventuella rester och minskar matsvinnet högst avsevärt.  

  

kyckling 2

  

 

 

ÖPPETTIDER:

tors-fre-lö-sön 11-16

 

 

 

 

 

trix

© Kretsloppshuset 2024