Skip to main content

Kretsloppshusets café & restaurang

Köket & bageriet under ledning av Felicia och Ann-Christine, är Kretsloppshusets hjärta och man kan inte bli annat än lycklig när man känner dofterna från grytor och ugnar och ser vilka underbart vackra och goda rätter och bakverk som skapas. Här gäller högklassiga råvaror av enbart ekologisk kvalitet och så lokalt som möjligt inköpt, vilket för grönsaker förstås är kopplat till vissa årstider och att vi köper och fryser in under säsong. Allt blir sedan varsamt och hantverksmässigt tillagad med kärlek och kunskap - detta är äkta lyx tycker vi :

Coronapandemin har gjort att vi ställt om från det som varit Kretsloppshusets koncept de första 20 åren - nämligen vackra bufféer, eftersom det varit omöjligt att ordna i våra begränsade utrymmen utan trängsel. Så vi har övergått till att istället skapa färgsprakande, vackra och goda tallrikar som vi serverar för varje enskild gäst på beställning och detta har snabbt blivit mycket uppskattad! Som "stomme" i menyn finns alltid soppa och paj anpassad efter tillgång på råvaror och alltid med nybakat bröd och färgglad sallad. Sedan kan det förstås variera, men 1-2 ytterligare rätter, ofta någon varmrätt och mer påkostad salladstallrik brukar finnas på menyn.

Som under alla år gör vi de vackraste och godaste matiga smörgåsarna, serverat med mycket grönt "pynt" och har alltid ett utbud av "gofika" med kakor bakat i huset av de bästa tänkbara råvarorna. För våra yngre gäster steker vi pannkakor och toppar med grädde och vår bästa jordgubbs-rabarbersylt.

Gott Mörsilvatten serveras väl kyld som dryck och så kan vi stolt erbjuda våra egna drycker av olika sorters lokala bär. Givetvis har vi också fullständiga rättigheter och har ett litet sortiment nogrant utvalda öl- och vinsorter. Vårt kaffe kommer från prisbelönade Åre Kafferosteri.

Kretsloppshuset är en både vacker och värdig plats för minnesstunder, fester, möten. Tveka inte att kontakta oss för menyförslag och planering.

Välkomna!